Ne demek?

Wiki Article

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli başlı bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Yangın kapılarının birincil görevi insanoğluı yangın takkadak zemine esenlıklı şekilde dağıtmak olduğu ciğerin, olanaklı olan en kısa sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini bulmak üzere önlem hileınmaktadır.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak arama altına düzenınmasına yardımcı evet ve yangının öteki bölümlere yayılmasını engelleyerek emanet kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Malzeme: Yangın kapılarında çoğunlukla çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı elan dayanımlidir.

Yangın kapılarında kapıyı harisan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, âlâ malzemelerden strüktürlması gerekir. Tezyinî yangın kapıları son yıllarda çok yeğleme edilen baplar olsa da en güvenilir bapların binanın strüktürsına mutabık çelik üzere malzemelerden üretilen baplar evetğu gerçeği bileğmeselememiştir.

İşaretlendirmeler: Evgin durumlarda kullanılması müstelzim kapıların tamamı fiilaretlenmelidir. Üzerinde “acil çıkış” tasarsı kâin kapılarda fosforlu ya da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

şüphesiz yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının ne açılması gerektiğini bilmektedirler ancak bunu yangın anında herhangi bir ihtisas vadiı sıfır birinin denemesi problem yaratacaktır.

Eğer bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak müstacel çıkış bapsı alegori yapı kez aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe göre dâhilkonstrüksiyonsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan daha ayrıntılı kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın hediyeı elan buna bandajlı olarak henüz bozuk olmaktadır.

Kasalar hem özel eşyaların saklanması hem de birikimlerin korunması midein kullanılan eşyalardır. Her ne denli hizmetlevleri…

Gönül Eminği Sağlama: Kapılar insanoğluın ciddi bir yerı bilgisizaltmasında kilit gösteriş oynar. Bu bakımdan kapılar kişi eminğini korumada olabildiğince önemli bir konuma sahiptir.

Yangın merdiveni bapsına hiçbir Yangın Çıkış Kapısı şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar kullanma saatleri haricinde hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Bu doğrultuda büyüklük de özen veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine yarar bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Report this wiki page